4 masterclasses “Beter scoren op openbare aanbestedingen”

Voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers is een kwalitatief hoogwaardig aanbestedingsproces van groot belang. Niemand heeft er iets aan wanneer prestatie en verwachting uit de pas lopen. Maar mede als gevolg van de bouwfraude is er tot op heden slechts beperkt ruimte om te scoren op kwaliteit. Dit is geleidelijk aan het veranderen. Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI), Best Value (BV) en Past Performance (PP) zijn enkele begrippen die deze trend illustreren. Als gevolg hiervan ontstaat steeds meer behoefte om aan de aanbestedende kant op basis van meetbare gegevens goed presterende marktpartijen meer kansen te geven.

Maar hoe doe je zoiets? Over dit thema organiseert KIVI een serie masterclasses. De bedoeling van deze serie is om zowel aanbestedende partijen als marktpartijen dichter bij elkaar te brengen. Enkele vragen die in een serie masterclasses behandeld zullen worden zijn:
• Hoe maak je EMVI, BV en PP objectief meetbaar?
• Wat zijn best practises?
• Wat zijn de meest actuele ontwikkelingen?
• Hoe kun je als marktpartij hierop anticiperen?
• Hoe kunnen marktpartijen hun kansen vergroten?

logo-kiviDe cyclus bestaat uit 4 masterclasses waarin 2x een marktpartij en 2x een aanbestedende partij centraal zal staan. Het programma wordt samengesteld door business-to-business marketeer Bart van Emden (https://www.linkedin.com/in/bartvanemden) in samenwerking met ingenieursbureau Antea Group (http://www.anteagroup.nl/nl).

De precieze invulling van het programma is nog in ontwikkeling. Reserveer de volgende data alvast in uw agenda. Over de invulling van de diverse masterclasses krijgt u later bericht.

Q1   donderdag 9 februari 
Introductie op het thema door Bart van Emden i.s.m. Antea Group
Q2   donderdag 11 mei   
Concrete voorbeelden uit de praktijk door aanbestedende partijen
Q3   donderdag 7 september
Concrete voorbeelden uit de praktijk door marktpartijen
Q4   donderdag 9 november  
Concrete voorbeelden uit de praktijk door aanbestedende partijen

Het programma start om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Elke masterclass bestaat uit een plenair gedeelte van circa 1 uur. Daarna is er uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen, het uitwisselen van ervaringen en het leggen van contacten. 

Voor wie?
Deze serie masterclasses is bedoeld voor zowel overheden als bedrijfsleven. De serie is vooral interessant wanneer u vanuit uw functie betrokken bent bij aanbestedingen en wanneer u voortdurend op zoek bent naar ontwikkelingen en innovaties op dit terrein.

Meer informatie
https://www.kivi.nl/afdelingen/commercieel-ingenieur/activiteiten/activiteit/beter-scoren-op-openbare-aanbestedingen

Kosten per sessie 
€ 30,= voor leden KIVI
€ 50,= voor niet-leden

Aanmelden 
Aanmelden kan voor elke individuele sessie van de masterclass via de website van KIVI:
• Deel 1: Introductie op het thema door Bart van Emden ism Antea Group
• Deel 2: Concrete voorbeelden uit de praktijk door aanbestedende partijen
• Deel 3: Concrete voorbeelden uit de praktijk door marktpartijen
• Deel 4: Concrete voorbeelden uit de praktijk door aanbestedende partijen
Zie verder: https://www.kivi.nl/afdelingen/commercieel-ingenieur/voor-onze-leden/masterclass-beter-scoren-op-openbare-aanbestedingen

Let op: KIVI-leden dienen bij aanmelden eerst ingelogd te zijn. Dan verschijnt het correcte inschrijfformulier met de te betalen kosten.
Meer informatie bij KIVI Afdeling voor Commercieel Ingenieur,
e. comm-ing@kivi.

 

Tags:,

Plaats een reactie