Bouwkunde Bedrijvendagen TU/e

BBD-logoDe Bouwkunde Bedrijvendagen voor Bouwkunde studenten aan de TU/e komen er weer aan. 16, 22 en 23 november zullen in het teken staan van “Meet your opportunities!”.

Op 16 november worden er verschillende professionele trainingen gegeven voor geïnteresseerde studenten. Deze trainingen zijn carrière-gericht, en zullen je helpen met het vinden van je droombaan! Onder andere de volgende trainingen staan op de agenda: CV-check, non-verbale communicatie, en individuele carrière gesprekken.

Tijdens de workshops op 22 november kunnen geïnteresseerde studenten ervaren hoe hun studie terugkomt in de praktijk. Een breed scala aan bouwkundige bedrijven komt op deze dag naar de TU/e om workshops te geven over hun gebied van expertise. Actuele onderwerpen zoals bijvoorbeeld BIM en duurzaamheid worden behandeld, maar ook de ins en outs van spraakmakende projecten worden door de bedrijven zelf gepresenteerd op een interactieve wijze.

logo-the-placemaker-met-pay-off-in-jpegOp 22 november verzorgt KIVIBouw de workshop Placemaking.
Herman Wijffels (Econoom en hoogleraar ‘Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering’): “Mensen willen in deze tijd directe invloed kunnen uitoefenen op onderwerpen die hun kwaliteit van leven bepalen. The Placemaker biedt daartoe de mogelijkheid op het gebied van de woonomgeving.”

De Workshop wordt georganiseerd door het KIVI en zal worden geleid door oprichter Stefan Schuwer van ontwikkelbedrijf  The Placemaker . Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in gebieds- en woningontwikkeling, o.a. bij BAM, Heijmans en binnen de corporatiewereld bij Kristal, Woonstad Rotterdam en Ymere. Zijn missie die hij met zijn ontwikkelbedrijf The Placemaker waarmaakt: Het creëren van inspirerende woon- en leefplekken voor EN mét de toekomstige woners!

Wij ervaren bij onze ontwikkelprojecten steeds weer dat men zoveel meer woonplezier heeft als de woners zelf vanaf het begin van een project betrokken zijn. En zo invloed kan uitoefenen op niet alleen de woning, maar ook op de omgeving, gedeelde voorzieningen en (last but not least): wie worden je buren? Mensen zijn realistisch in hun woondromen, ze zijn eerder terughoudend dan te vooruitstrevend in hun wensen. Meestal moeten wij ze uit de comfortzone halen om te ontdekken wat ze echt willen. Er is zoveel meer mogelijk dan men denkt. Waar wij echt energie van krijgen is het gezamenlijk waarmaken van de woondromen van onze woners.
Placemaking vraagt een andere aanpak dan het traditionele aanbod gestuurd ontwikkelen dat de markt de afgelopen decennia gedaan heeft. Echt doorvragen bij de toekomstige woners waar de behoeften liggen is wat The Placemaker doet. Vervolgens in co-creatie met de toekomstige woners het ontwikkeltraject doorlopen volgens een vaste methodiek in zes stappen. Na de inleiding van Stefan over Placemaking zullen we in twee groepen op een praktische wijze deze stappen doorlopen.
Na afloop van de workshop bepaal je voor jezelf wat voor projectontwikkelaar jij wordt: iemand die huizen ontwikkelt of wordt je Placemaker?
Inschrijven voor studenten kan via de website van de Bouwkunde Bedrijvendagen.
22 november 09:00-10:30 Locatie: Vertigo 9.I16

Bouw logo vierkant 2Het hoogtepunt van de Bouwkunde Bedrijvendagen is de bedrijvenmarkt op 23 november waar ook het KIVI aanwezig zal zijn. De vele stands van alle aanwezige bouwkundige bedrijven zullen vloer 1 van Vertigo omtoveren tot een druk evenement, waarbij contact leggen met je toekomstige werkgever nog nooit zo makkelijk is gemaakt! Voor aanvang van de markt zijn er ’s ochtends 1-op-1-gesprekken tussen bedrijven en geïnteresseerde studenten. Bezoek na afloop van de bedrijvenmarkt ook onze borrel!

Kortom ben jij opzoek naar een stage, afstudeerplaats of een beter beeld van je toekomst kom dan naar de Bouwkunde Bedrijvendagen op de Technische Universiteit Eindhoven!

www.bouwkundebedrijvendagen.nl

Tags:, ,

Plaats een reactie