18 nov Lezing : Bouw nieuwe Rabobank Eindhoven

Rabo REF_Artist impression_Exterieur_FellenoordTegenover het centraal station Eindhoven op de plek waar voorheen de toren van het voormalige Rabobank-kantoor stond, zal de komende periode een nieuw, duurzamer kantoor verrijzen dat aansluit op de huidige en toekomstige behoeftes van medewerkers. Het ontwerp van het nieuwe kantoor omvat negen verschoven verdiepingen om een atrium met een totaal bruto vloeroppervlak van circa 28.000 vierkante meter.

Het werkplekconcept bestaat uit circa 1.500 flexibel en activiteit gerelateerde werkplekken voor circa 2.000 medewerkers. Het atrium verbindt de gemeenschappelijke ruimten en hiermee wordt de daglichttoetreding geoptimaliseerd. Het hoofdvolume wordt door frames in de gevel verdeeld in kleinere vlakken die aansluiten bij de stedenbouwkundige omgeving en tegelijkertijd een accentuering geven van de speciale verdiepingen.

In opdracht van projectontwikkelaar OVG Real Estate wordt de bouw uitgevoerd door aannemer Boele & van Eesteren. Het casco ontwerp is gemaakt door archtectenbureau UNStudio. Het ontwerp van de inbouwpakket is gemaakt door architectenbureau OTH. De bouw van het nieuwe kantoor voor de Rabobank is 14 april jongstleden van start gegaan. De planning is dat het nieuwe kantoor in 2017 in gebruik genomen wordt.

In de lezing zal het ontwerp en realisatie nader worden toegelicht.

Datum: 18 november 2015
Tijd: 19:30 tot 22:00
Locatie: Kantoor Rabobank Nederland
Fellenoord 15, 5612 AA Eindhoven

Aanmelden
Aanmelding is gratis voor KIVI leden en introducés:  http://bit.ly/1V9deWG

Plaats een reactie