4 juni Excursie G-star RAW hoofdkantoor, Amsterdam

G Star 1Het hoofdkantoor van G-star RAW is een nieuw icoon aan de zuidelijke Amsterdamse ringweg A10 en gelegen in bedrijventerrein Amstel Business Park.

OMA ontwierp een relatief eenvoudige bouwmassa met plint, bestaande uit zwart beton met een vrijwel geheel in glas uitgevoerde noordgevel die het interieur zowel overdag als ’s avonds prijsgeeft aan het voorbij razende verkeer op de ringweg. Zo eenvoudig als het gebouw van buiten aandoet, zo ingenieus is de interne ruimteverdeling met verspringende vloeren, vides en dubbelhoge ruimten. Opvallend is de plint, eveneens van zwart beton, waarin alle installaties zijn ondergebracht en waar op het deck zowel kan worden geparkeerd als een modeshow kan worden gegeven. Interieur en exterieur van het kantoorgebouw zijn met elkaar verbonden via enorme hangar-achtige schuifdeuren van glas. De uitkragende glazen doos waarin de showrooms zijn ondergebracht markeert de hoofdingang.

G Star 2Het gebouw is voorzien van een WKO systeem met 2 bronnen met elk een debiet van 110m3/h, in combinatie met een vrv (Variable Refrigerant Volume) koeling en verwarmingssysteem waarmee tegelijkertijd aan verschillende temperatuurvraag binnen het gebouw kan worden voldaan.

Ontwerp:                  Office For Metropolitan Architecture
Hoofdaannemer:      Pleijsier Bouw Genemuiden
Installaties (W&E):   vanPanhuis Ermelo

Programma
16.15 uur                Ontvangst in de entree aan de Joan Muyskenweg 39
16.30 – 17.30 uur   Rondleiding door Pieter Kool (ingenieur van het jaar 2013)
17.30 – 18.00 uur   Afsluiting

LET OP! Voor de excursie door het gebouw zijn slechts 13 deelnemers toegestaan.

Kosten
Kosteloos voor KIVI-leden.

Verdere informatie betreft de excursie volgt per e-mail, na aanmelding via de KIVI website.
https://afdelingen.kivi.nl/bouw/tr?transaction=KIVI_ACT006&PARAM1=5603#.VVHxUZNv6uc

Plaats een reactie