Themamiddag ‘In detail met Cepezed’

Themamiddag ‘In detail met Cepezed’
12 december 2013 – Yes!Delft

3M_SmitWestermanTijdens de themamiddag In detail met Cepezed , georganiseerd door Bouwen met Staal, maakt u persoonlijk kennis met de filosofie, aanpak en resultaten van bouwkundig ontwerpen en detailleren door Cepezed.

Ed Melet (architectuurpublicist en docent HogeSchool Amsterdam) schetst als onafhankelijk recensent de betekenis van Cepezed voor de Nederlandse architectuur in het algemeen en voor bouwtechnische detaillering in het bijzonder.

111-112Jan Pesman, een van de founding fathers van het bureau, zet aan de hand van het opgebouwde oeuvre uiteen hoe Cepezed te werk gaat. Een van de hoofdbestanddelen van deze werkwijze is ontwerpintegratie. Niet alleen de esthetiek en functionaliteit, maar ook de bouwtechniek, bouwfysica en installatietechniek maken deel uit van het ontwerpproces. Dat impliceert dat Cepezed-architecten affiniteit en kennis hebben van de aangrenzende vakgebieden en in projectverband intensief samenwerken met de verwante ontwerp- en uitvoeringsdisciplines.

Rene_WitEen drietal van deze partners – een constructeur, een gevelbouwer en een staalbouwer – laten weten hoe ze de ontwerpen van Cepezed en de samenwerking in een integraal ontwerpproces vertalen in hun eigen ontwerp, engineering, productie en uitvoering van draagconstructies, gevels en daken.

Bezoek Benelux-hoofdkantoor 3M in aanbouw
3MNa afloop van het lezingenprogramma bent u getuige van de bouw van een recent Cepezed-ontwerp: het Benelux-hoofdkantoor van technologieconcern 3M op het Science Park Technopolis, langs de A13. In dit gebouw krijgt 3M de beschikking over bijna 5.000 m², voor kantoorruimten, vergadercentrum, restaurant, laboratoria en het Customer Technology Center met auditorium waar 3M haar producten kan demonstreren en evalueren. De draagconstructie van het gebouw bestaat uit een staalskelet met kanaalplaatvloeren op geïntegreerde stalen liggers. De ronde gevel wordt onder meer voorzien van koudgebogen glas. Toelichting ter plaatse ontvangt u van de projectpartners Cordeel, SmitWesterman, BRS en Hanse Staalbouw.

Logo Bouwen met Staal

 

Bestemd voor: opdrachtgevers en architecten. Architecten kunnen de bestede uren opvoeren als WAT-uren (permanente educatie, Wet op de Architectentitel).

Aanmelden: http://www.bouwenmetstaal.nl/index.php?page=themamiddag-cepezed

Plaats een reactie